duminică, 13 iunie 2010

Sufletul pereche


Ma gandeam initial sa scriu ceea ce cred eu despre ideea de "suflet pereche" dar m-am razgandit imediat ce am inceput sa scriu...De ce? Personal, nu am gasit o definitie pentru cel / cea care ar trebui sa fie sufletul pereche. Oare el/ea trebuie sa gandeasca la fel ca noi, sa simta la fel ca noi ca sa ne fie suflet pereche? Sau dimpotriva, ne gasim sufletul pereche in cele mai nepotrivite imprejurari, persoane? Este acea persoana sufletul pereche?? enervant subiect si plictisitor pentru unii, stiu...

Cu toate acestea, sunt multi care isi dau cu parerea


Thomas Moore: "sufletul pereche este cineva cu care simtim ca avem o legatura profunda, ca si cum comunicarea si comuniunea dintre noi nu ar fi rezultatul eforturilor noastre constiente, ci ale gratiei divine. Acest tip de relatie este atat de important pentru suflet incat sunt multi aceia care au spus ca nu exista nimic mai pretios in viata."

Richard Bach descrie sufletele-pereche astfel:
"Un suflet-pereche este cineva care are un lacat la care se potriveste cheia ta, altfel spus, cheia ta se potriveste in lacatul lui. Cand ne simtim destul de in siguranta pentru a deschide aceste incuietori, iese la iveala adevarata noastra identitate si putem fi pe deplin cine suntem cu adevarat; putem fi iubiti pentru cine suntem si pentru cine credem ca suntem. Fiecare dintre noi ii dezvaluie celuilalt partile cele mai bune. Indiferent ce ar merge rau in jurul nostru, cu acea persoana suntem in siguranta in paradisul nostru. Sufletul-pereche este cineva care ne impartaseste cele mai profunde aspiratii si cu care ne miscam in aceeasi directie. Daca ne simtim ca doua baloane care se misca impreuna in sus, este foarte posibil sa ne fi gasit persoana potrivita."


Gabriel Garcia Marquez "Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine."

2 comentarii:

  1. apropos de chei si lacat...e offtopic,dar merge: la intrebarea femeilor, de ce barbatii care au mai multe fete sunt vazuti bine, iar fetele care am parte de multi barbati sunt curve...iata raspunsul: ai vrea sa ai o cheie care sa desfaca mai multe lacate? dar un lacat pe care sa-l deschida orice cheie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Daca ai citit articolul de mai sus in timp ce ti-ai savurat cafeaua si ai ceva de spus, te ascult.